Vrijwilligerswerk reizen

Vrijwilligerswerk reizen

Vrijwilligerswerk en Feel Good Reizen

Heb je er weleens aan gedacht om een vakantie te combineren met vrijwilligerswerk? Bijvoorbeeld Engelse les geven in Zuid Amerikaanse landen en tegelijkertijd je Spaans te verbeteren? Of helpen bij projecten in Afrika en Azië betreffende watervoorziening, het bouwen van scholen of het verbeteren van de leefomstandigheden van bedreigde dieren?

Tegenwoordig willen steeds meer mensen naar verre landen reizen om niet Westerse culturen te ontdekken en tegelijk de wereld een beetje beter te maken. Niet alleen afgestudeerde jongeren kiezen ervoor om een  combinatie van reizen en vrijwilligerswerk te maken. Steeds meer volwassenen willen tijdens een rondreis hun steentje bijdragen aan de bouw van een project of het verlenen van hulp in een niet Westers land.

Voorheen waren er niet veel mogelijkheden om vrijwilligerswerk te combineren met een rondreis. Tegenwoordig zijn er diverse reisorganisaties die vrijwilligerswerk of “Feel Good” rondreizen hebben samengesteld in hun aanbod. Dit houdt in dat er in een land een aantal projecten worden bezocht waarbij een aantal dagen wordt geholpen en gebouwd. U trekt zogezegd van project naar project en en beleeft op een geheel andere manier een rondreis. Ook zijn er mogelijkheden bij een aantal organisaties om een langere tijd op een plek te blijven.